Na sadržaj ↓
map

UWC Dilijan

Dilijan, Armenia

194 studenata između 16 i 18 godina

Osnovan

2014

3 March 2017

Ideja za igradnju koledža došla je od strane preduzetnika Rubena Vardanyan-a i Veronike Zonabend 2006 godine. Njihova iniciativa se ujedinila sa još 300 donara širom sveta. U oktobru 2014, UWC Dilijan je oficionalno otvorio svoja vrata to 94 pionira širom sveta, postajući tako četernaesti UWC koledž. Dilijan se nalazi na putu koji povezuje dva velika grada, Jerevan i Tbilisi, u zemlji koja se nalazi na granici Evrope i Azije, kao deo raznolikog, kulturalno bogatog i kompeksnog regiona sa dugom istorijom, na raskrsnici Persijskog, Vizantijskog, Otomanskog i Ruskog Carstva..

Tri jedinstvene osobine

  • Obrazovani centar – jedan od najbitinijih ciljeva koledža jeste da nastavi da doprinosi razvoju regiona kao edukativna ustanova, koja ustvari promoviše obrazovanje u celoj Jermeniji.
  • Rešavanja konflikata – zbog svoje geografskog i političkog položaja, obrazovanje u UWC Dilijanu predstavlja jedinstvenu mogućnost za one koji su zainteresovani da steknu iskustvo u rešavanju konflikata i promociji mira.
  • Globalni pristup – UWC Dilijan veruje u globalni pristup tako da je njihov cilj da budu relevatni na internacionalnom nivou ali ipak usko povezani sa lokalnom realnošću. UWC Dilijan stvara okruđenje puno razumevanja za druge kulture.
U učionici 

UWC Dilijan nudi program Međunarodne Mature. Pored toga, koledž nudi Ruski, Španski, Globalnu Politiku, Filozofiju, Pozorište.

Van učionice 

Van nastavni program u UWC Dilijanu se sastoji od četiri elementa: CAS, Projekat nedelje, Nedelje fokusirane na specifičan problem ili ideju i Kulturne vikende.UWC Dilijan imaju saradnju sa različitim nevladinim organizacijama – na primer, vrtić u zajednici – sve u nadi da stvore projekat koji je od značaja kako za studente tako i za zajednicu. Saradnja sa nevladinim organizacijama pomaže studentima da prevaziđu različite problem, kao na primer ne poznavanje jezika. Aktivnosti vezane za umetnost u UWC Dilijanu jesu različite i značajne i imaju za cilj da podstaknu aktivnost i različite načine razmišljanja: od istraživanja svetskog plesa pa do programa “Umetnost u zajedinici”. UWC Dilijan nudi Vannastavno obrazovanje koje nudi planinarenje, skijanje i ekspedicije to obližnjih pećina. Često puta ove aktivnosti uključuju stanovnike Dilijana i obližnjih sela, imajući u cilju da pobošljaju pristup prirodi i životnoj sredini.

Kampus 

Studentske kuće u UWC Dilijan uključuju neverovatne uslove za učenje i život. Studentima je omogućen pristup teretani, bazenu, sportskim terenima koji uključuju fudbal i odbojku, tenis, skvoč i košarku. Kampus takođe uključuje: biblioteku, centar sa svom neophodnom kompjuterskom opremom, kafeteriju, medicinski centar, Black Box za različite nastupe, prostor za vajarstvo. Obnovljiva tehnologija je korišćena za izgradnju kampusa koji uključuje prirodne izvore, korišćenje kišnice za navodnavanje i reciklaža.

Geografska lokacija  

UWC Dilijan se nalazi u kotlini gde se nalazi grad Dilijan koji datira iz 16og veka, na ivici nacionalnog parka u centralnoj Jermeniji, 100km od glavnog grada Jerevana.

Upis 

Studenti se mogu prijaviti za UWC Dilijan kroz svoje nacionalne komitete. Za više informacija posetite http://uwcdilijan.org/admissions

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kontakt


UWC Dilijan
ARMENIA 7 Getapnya Street,
3903,
Dilijan

18 Koledži
u svetu