Na sadržaj ↓
map

Waterford Kamhlaba UWC.

Mbabane, Swaziland

600 studenata,  između 11-20 godina

Osnovan

1963

3 March 2017

Waterford Kamhlaba UWC Južne Afrike osnovan je 1963. godine kao odgovor na razdvojeno i nejednako obrazovanje u južnoj Africi. Oblast gde je koledž smešten je prvo originalno bila farma ‘’Waterford Park Estate’’. Kada je njegovo veličanstvo kralj Sobhuza II, bivši Ngwenyama Svazilenda, posetio koledž 1967. dao mu je ime Kamhlaba koje u prevodu znači ‘’deo sveta’’, mali svet i isto tako ''osećaj'' pripadanja zemlji bez međurasnih ili religijski razlika. Za razliku od svih ostalih UWC koledža i škola, akademska godina u Waterford Kamhlaba traje od januara do novembra.

Three Unique Features

  • Jake veze sa lokalnim organizacijama – škola kroz društveno-koristan rad ima jake veze sa lokalnim organizatorima gde spadaju kampovi za izbeglice i staranje o komšijama (dečiji zabavni centri).
  • UWC Waterford Kamhlaba je jedini UWC koledž u Africi – ovo omogućuje UWC Waterford-u jedinstvenu poziciju u kao ambasadoru u ispunjenju UWC ideja i misija na kontinentu i obrazovanje velikog broja grupa afričkih studenata.
  •  Prva multikulturalna škola u južnoj Africi - Waterford Kamhlaba u južnoj Africi je bio prvi koledž koji je bio direktan odgovor na južnoafrički obrazovni sistem, jer prethodno zakonski nisu bile dozvoljene multikulturalne škole. Istorija prihvatanja i slavljena raznovrsnosti cele Afrike i sveta je duboko zakopana u ideji koju nosi ovaj UWC koledž.
U učionici 

Waterford Kamhlaba nudi 3 obrazovna programa,  Waterford program u osnovnoj školi kojie se sastoji od forme 1 do 3 (11-14 godina),  srednjoškolsko obrazovanje prema generalnom program Kembriž Univeziteta (IGCSE) koji se sastoji od forme 4 i 5 (14-16 godina), i International Baccalaurate Diploma Programe (IBDP) nastavni plan i program završetka srednje škole (16-20 godina).

Studenti u formi 5 ne postaju automatski deo IBDP programa, već moraju proći kroz proces apliciranja.

Van učionice : 

Waterford Kamhlaba obezbeđuje veliki izbor sportskih  aktivnosti uključujući atletiku, badminton, košarku, kriket, hokej, netball, ragbi, fudbal, softball, squash, odbojku, plivanje i tenis. Druge rekreativne aktivnosti uključuju kampovanje, jahanje, planinarenje, kajak i pešačenje.  Raznovrsnost umetničkih klubova ( uključujući dramu i muziku) i društveni rad vođeni su od strane osoblja i studenata. Od 1979, rad sa zajednicom je zvanično priznat kao suština školskog zakona, organizacije i života. Dvočasovna posvećenost nedeljno projektima je obavezan deo IBDP programa i forme 5 za studente, i projekti uglavnom variraju od pomaganja u lokalnim bolnicama, do rada sa ljudima sa invaliditetom, lokalnim školama i obdaništima, razne aktivnosti podizanja svesti o zajednici i sredini kao na primer program recikliranja.

Kampus i objekti   

Ekukhuleni ( mesto odrastanja) rezidencija nudi mesta za 80 studenata forme 1,2 i 3.

Esiveni (mesto za ljude nacije) nudi do 110 mesta za studente forme 4 i 5.

Emhlabeni (mesto za ljude sveta) i Elangeni (mesto izlazećeg sunca) nudi do 130 mesta i 68 IBDP studentska mesta, u ili jednokrevetnim ili deljenim sobama, koji su podeljene na muške i ženske delove, zajedničku prostoriju, računarsku sobu, biblioteku, TV sobu i kuhinju. Svakog dana postoji jedan ženski i jedan muški tutor koji nadgleda u svakoj rezidenciji. Kampus isto tako poseduje sportke, umetničke i druge objekte za učenje.

 Geografski položaj  

Waterford Kamhlaba je smešten na vrhu planine Sidwashini, udaljen 10-15 minuta vožnje od Mbabanea, glavnog grada Svazilenda. Kampus je dom neverovatnoj raznovrsnosti flore i faune. Pešačke staze omogućuje prelep pogled na prirodna prostranstva Svazilenda.

Admissions 

Postoje 3 načina za prijavljivanje na UWC Waterford Kamhlaba:

  1. Direktno prijavljivanje kroz koledž*
  2. Putem UWC Srbija nacionalnog komiteta
  3. Internacionalno prijavljivanje studenata kroz trenutnu formu 5 IGSCE.

Za više informacija posetite : www.waterford.sz/admissions/

*Pogledajte website za više informacija

Kontakt


Waterford Kamhlaba UWCSA
P.O. Box 52
Mbabane H100, Swaziland

18 Koledži
u svetu