Na sadržaj ↓
map

UWC Thailand

Phuket, Thailand

380 Students
Aged 18 months-18 years

Osnovan

2008

3 March 2017

UWC Tajland je osnovan 2008. kao Phuket International Academy, i pridružio se UWC pokretu u avgustu 2016. Nudi obrazovni program sa posebnim fokusom na samosvesnost učenika.

Three Unique Features

  • Samosvesnost – UWC Tajland integriše emocionalno učenje i svesnost u svoj program, kako bi snabdeo svakog člana svog društva podrškom u razvijanju ključnih životnih veština kao što su samosvest, menadžment, društvena svesnost, efektivnost i rešavanje problema u etičkim okvirima.
  • Zaštita morske sredine – Kampus se nalazi u Nacionalnom parku, na 10 minuta od obale okeana. Zato UWC Tajland razvija mnoge inicijative širom samog ostrva, sa ciljem da održi prirodu i morsku sredinu(oživljavanje staništa mangrovai i koralnih grebena) i da ohrabri održive akcije(Phuket bez plastike, čišćenje komunalne plaže i okolnog zemljišta).
  • Učenje kroz sticanje iskustva – UWC Tajland veoma je posvećen ovakvoj edukaciji, kako bi priuštio da obrazovanje bude značajno svima. Učenici redovno odlaze na ekspedicije, dnevne izlete i društveno-korisni rad, što lokalno, na samom ostrvu, to i u svim regionima na Tajlandu i van njega.
U učionici  

UWC Tajland stavlja akcenat na mentalni i emocionalni balans, kao i na akademski život. Učenici stiču veštine učenja, analiziranja i kreativnog razmišljanja, što čini nastavni program zahtevnim i koji tera učenike da napreduju do najviših dostignuća.

Nursery program namenjen je učenicima starosti od 18 meseci do 3 godine. Primary Years program namenjen je učenicima starosti 3-12 godina, i Middle Years program namenjen je učenicima starosti 11-16 godina.

Učenicima starosti 16-19 godina UWC Tajland nudi Međunarodnu Diplomu(International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP)). Pored standardnih predmeta, škola nudi i tajlandski, ruski, mandarinski, korejski, holandski, biznis menadžment, psihologiju, dizajn, globalnu politiku i umetnost.

Van učionice 

Aktivnosti koje UWC Tajland nudi omogućavaju učenicima da istražuju kroz različite projekte u društveno-korisni rad, kreativnost, sport, društvo i kulturu. Te aktivnosti se dešavaju posle škole. Učenici takođe idu na ekspedicije, što budi njihov avanturistički duh i pomera njihove granice. Ekspedicije su raznih oblika – od noći provedene u biblioteci do kajak ekspedicije od pet dana oko ostrva Phuket. Neke grupe uče da jedre, neke rade u azilu za kornjače. Svaki razred se koncentriše na drugačiju ekspediciju svake godine. IB učenici sami organizuju svoje projektne nedelje, koje imaju centralni fokus na društvo i društveno-korisni rad.

Kampus  

UWC Tajland ima veliki kampus, i svaka sekcija je podeljena u takozvane „mahune“. Rezidencija može da ugosti 60 učenika od 7-12og razreda. Trenutno se gradi nova, koja će se otvoriti u januaru 2018. Škola se nalazi pored sportskog centra, i svi članovi društva imaju pristup olimpijskom bazenu, traci za trčanje od 500 metara, terenima za ragbi, tenis i odbojku, kao i kardio centru.

Geografski položaj
 

UWC Tajland se nalazi u severnom delu ostrva Phuket. Na 20 minuta je od mosta Sarasin, koji povezuje ostrvo sa ostatkom Tajlanda. Ostrvo ima brojne plaže, šume, plantaže gume, kao i nacionalni park.

Prijave 

Učenici koji se prijavljuju za mlađe programe to rade direktno kroz školski aplikacioni proces, koji je baziran na UWC vrednostima. Učenici koji se prijavljuju za treći i četvrti razred srednje škole to mogu učiniti kroz svoj Nacionalni komitet. UWC Tajland ne praktikuje da 20% učeničkog tela bude sastojano od jedne nacionalnosti. Za više informacija posetite: www.uwcthailand.net/admissions/application-process/

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

18 Koledži
u svetu