Na sadržaj ↓

Nacionalni Odbor UWC Srbije

UWC zavisi od posvećenosti i stručnosti mreže od preko 3.000 volontera za pronalaženje i odabir učenika u više od 150 zemalja širom sveta.

Veliki broj pojedinaca čini nacionalne odbore UWC-a, uključujući:

  • Bivše učenike,
  • Roditelje bivših učenika,
  • Profesionalaca za obrazovanje,
  • Vođe zajednice koji su prihvatili misiju i vrednosti UWC-a.

Naši volonteri koji služe u nacionalnim odborima postoje kako bi:

  • Promovisali UWC potencijalnim učenicima i roditeljima,
  • Ohrabruje i podržava aplikacije
  • Odabere UWC stipendiste i pripreme ih za njihovo iskustvo u UWC-u.

Neki nacionalni odbori takođe pokreću kratke kurseve za angažovanje sa potencijalnim studentima, bivšim studentima i širom zajednicom.

Naši odbori deluju u veoma različitim okolnostima i jedinstveno su smešteni da pronađu najperspektivnije i najrazličitije studente u svakoj zemlji, čineći ih jednom od istaknutih karakteristika UWC pokreta.

Pronađite i povežite se sa svojim nacionalnim komitetom koristeći alate za pretraživanje na stranici. 


Upoznajte naš tim.

 

Iva Đurović

-Predsednik Komiteta


 

"Ja sam završila UWC Adriatic, u Italiji, 2009. godine i na čelu sam srpskog UWC komiteta od 2018 godine. Nakon završenog Macalester koledža, započela sam karijeru u polju finansija u Svetskoj Banci u Vašingtonu, a potom u Mozambiku i Indoneziji. Vodila sam svoju firmu za istraživanje Blockchain tehnologije i rudarenje kriptovaluta u Beogradu dve godine, nakon čega sam se vratila u Ameriku da završim master iz ekonomije razvoja na Harvard Univerzitetu. U slobodno vreme volim da ronim, planinarim i da gledam Tarantinove filmove.”


 

Uroš Ranđelović

-Koordinator Selekcija


 

“Posle završetka koledža u Mostaru 2014. studirao sam Ekonomiju, Informatiku i Biznis na Univerzitetu Brandeis i diplomirao 2018. Od tada radim kao konsultant u finansijskim ustanovama na projektima koji se bave arhitekturom globalnih platnih sistema.  U slobodno vreme volim da pravim web aplikacije, čitam o psihologiji ponašanja i uticajima na ekonomiju, jedrim i igram odbojku.”


 

Dušan Popov

-Komunikacije


 

“Imam dvadeset godina, dolazim iz Beograda i student sam na New York University-jevom kampusu u Abu Dabiju. Kao stipendista sam 2019. godine završio UWC South East Asia u Singapuru. Po završetku školovanja na UWC-u sam poželeo aktivno da se uključim u rad našeg nacionalnog komiteta kako bih se odužio istom za datu priliku, ali i kako bih podigao svest o misiji UWC-a u našoj zemlji. Bavim se vođenjem profila UWC Serbia na društvenim mrežama i komunikacijom između svetske mreže UWC-a sa našim nacionalnim komitetom. Takođe, jedan od mojih ciljeva jeste širenje mreže UWC-a u našoj zemlji, kao i promocija naših aktivnosti.”


 

 

Milica Stanišić

-Komunikacije


 

“Imala sam izuzetnu čast da pohađam UWC Dilijan u Jermeniji. Po završetku koledža 2018. godine sam upisala Međunarodne odnose na Lewis and Clark koledžu u Portlandu. Svesna sam koliko je UWC obrazovanje doprinelo mom životu i upravo zbog toga želim da ovu priliku učinim pristupačnom za što više mladih iz Srbije. Nadam se da ćemo podići svest o UWC pokretu u našoj zemlji i da ćemo time inspirisati što više učenika našom misijom i vrednostima.”


 

Matija Stanković

-IT


 

“Ja sam pohađao UWC Mahindra College u Indiji. Školu sam završio veoma skoro, u 2020. godini, što me čini najmlađim članom komiteta. Upisao sam fakultet u Filadelfiji, koji ću pohađati od Septembra. UWC mi je pružio fenomenalne trenutke, nezaboravna iskustva i jedinstvene prilike. Uključio sam se u rad komiteta iz zahvalnosti, i takođe zbog želje da pomognem u širenju i održavanju pokreta u Srbiji. Zanima me programiranje, psihologija i muzika, a u slobodno vreme volim da igram tenis i gledam filmove.”


 

Katarina Jonsson

-Child Wellbeing Coordinator and Safeguarding Lead


“Kao deo tima UWC Red Cross Nordic izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da budem član srpskog nacionalnog komiteta, i da podržim sve naše studente u prevazilaženju nedoumica kao i akademskih i ličnih problema tokom školovanja. United World College je škola koja pruža mnogo više od IB diplome, to jedno holističko iskustvo. Kao “child wellbeing specialist” tu sam da u ime komiteta zaštitim i podržim studente kad god im je to potrebno. “