Na sadržaj ↓

Komitet UWC Srbije

 

Iva Đurović

-Commitee Chair


 

"Ja sam završila UWC Adriatic, u Italiji, 2009. godine i na čelu sam srpskog UWC komiteta od 2018 godine. Nakon završenog Macalester koledža, započela sam karijeru u polju finansija u Svetskoj Banci u Vašingtonu, a potom u Mozambiku i Indoneziji. Vodila sam svoju firmu za istraživanje Blockchain tehnologije i rudarenje kriptovaluta u Beogradu dve godine, nakon čega sam se vratila u Ameriku da završim master iz ekonomije razvoja na Harvard Univerzitetu. U slobodno vreme volim da ronim, planinarim i da gledam Tarantinove filmove.”


 

Uroš Ranđelović

-Senior Advisor


 

“Posle završetka koledža u Mostaru 2014. studirao sam Ekonomiju, Informatiku i Biznis na Univerzitetu Brandeis i diplomirao 2018. Nakon mature sam radio kao konsultant u svetskim finansijskim ustanovama na projektima koji se bave arhitekturom globalnih platnih sistema. Trenutno radim u Microsoft-ovom razvojnom centru u Beogradu kao produkt menadžer. U slobodno vreme volim da pravim web aplikacije, čitam o psihologiji ponašanja i uticajima na ekonomiju, jedrim i igram odbojku.”


 

Dušan Popov

-Communications Coordinator


 

“Kao stipendista sam 2019. godine završio UWC South East Asia u Singapuru. Po završetku koledža, upisao sam osnovne studije ekonomije i političkih nauka na New York University - jevom kampusu u Abu Dabiju, gde se trenutno nalazim na četvrtoj godini studija. Od istog momenta sam se aktivno uključio u rad nacionalnog komiteta, kao koordinator komunikacija i alumni mreže. Moj rad motiviše želja da se odužim UWC pokretu na iskustvu koje mi je promenilo život iz korena, ali i da što više srednjoškolaca iz Srbije dobije prilike koje su meni pružane kroz isto. U tom cilju, fokusiram se na međunarodnu saradnju nacionalnog komiteta sa UWC koledžima, razvijanje angažovane alumni mreže, i promociju aktivnosti UWC - a.


 

 

Milica Stanišić

-Outreach Coordinator


 

“Imala sam izuzetnu čast da pohađam UWC Dilijan u Jermeniji. Po završetku koledža 2018. godine sam upisala Međunarodne odnose na Lewis and Clark koledžu u Portlandu. Svesna sam koliko je UWC obrazovanje doprinelo mom životu i upravo zbog toga želim da ovu priliku učinim pristupačnom za što više mladih iz Srbije. Nadam se da ćemo podići svest o UWC pokretu u našoj zemlji i da ćemo time inspirisati što više učenika našom misijom i vrednostima.”


 

Matija Stankovic

Matija Stanković

-Selections Coordinator


 

“Završio sam Mahindra koledž u Indiji i pridružio se komitetu Srbije maja 2020. godine. Upisao sam fakultet u Filadelfiji, gde studiram computerise nauke i psihologiju. Trenutno radim kao programer u međunarodnoj trgovačkoj fimri. UWC mi je pružio fenomenalne trenutke, iskustva i prijateljstva, te sam se uključio u rad komiteta jer želim da pomognem u širenju i održavanju pokreta u Srbiji.”