Na sadržaj ↓
map

UWC Changshu China

Changshu, China

443 studenata između 15 i 18 godina

Osnovan

2015

3 March 2017

UWC Čanšui Kina je osnovan u 2015 kao prvi UWC na Kineskom kopnu na iniciativu jednog of UWC alumna, Mark Jiapeng Want. Od trenutka kada je osnovan, koledž je znatno napredovan i danas predstavlja dom to 443 studenata. UWC Čansui nudi UWC Changshu China consists of Grades 10, 11 and 12 with most international students attending UWC Changshu for Grades 11 and 12.

Tri jedinstvene osobine koledža

  • Kineska kultura – svaki student uzima najmanje jedna od Kineskih kurseva, bilo da je to jezik i literatura, kultura, stvaranje impresivnog okruženja Mandarinskim Kineskim kao i bogatom Kineskom kulturom koji će podržati proces nastave i učenja. Isto tako, Zhi Xing program (“učenje kroz rad”) omogućava istraživanje Kineske kulture kroz rad i interakciju sa zajednicom u okruženju.
  • Mladi lideri – mnoge Zhi Xing aktivnosti imaju studente lidere koji koriste svoje znanje i iskustvo da pomognu svojim drugovima iz razreda da bi se i oni istakli u ovim aktivnostima. Na taj način oni stvaraju izazov sebi i predstavljaju uzor svojim vršnjacima.
  • Životna sredina – studenti učestvuju u reciklaži, organskoj proizvodnji i zaštiti životne sredine, stvarajući tako pozitivan u zajedinici.
U učionici 

UWC Changshu Kina nudi program Međunarodne Mature - International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) i program pre Međunarodne Mature - Pre-IBDP Programme, za učenike druge godine srednje škole.

Program Pre – Međunarodne Mature dozvoljava studentima da rade na veštinama i znanju koje je neophodno da bi uspešno ušli u program Međunarodne Mature.

U sastavu Mešunarodne Mature, pored standardih kurseva, UWC Changshu nudi Kineski jezik (za internacionalne studente), Geografija, Ekonomija, Filozofija, Globalna Perspektiva, Kineske studije, Pozorište, Likovna kultura, Špansi, Francuski i Nemački.

Van učionice 

UWC Changshu Kina je nazvao CAS program Zhi Xing (知行), što znači “učenje kroz rad” kao i “aplikacija znanja”. To omogućava istraživanje Kineske kulture u školi i kroz interakciju sa zajednicom. Mnoge od ovih aktivnosti, kao što su Kineska pozorišna umetnost, kaligrafija ili Kineska muzika i instrumenti, su fokusirani na Kinesku kulturu, što omogućava međunarodnim studentima da razumeju Kinesku kulturu u potpunosti. Ovakve aktivnosti omogućavaju Kineskim studentima da iskažu i dublje istražuju svoju kulturu. Ostale aktivnosti, kao što su volontiranje u lokalnim školama i centrima za mlade, pomeraju granice obrazovanja naših studenata i omogućava njima da uzmu u obzir Kinesku kulturu, ljude i okruženje.

Project weeks predstavljaju neporcenjivu edukativnu mogućnost za studente, što im omogućava da pokažu vrednosti UWC-ja. Jednom godišnje, studenti imaju mogućnost da istražuju delove Kine koji nisu znatno razvijeni. Članovi osoblja prevode studente u jednonedeljnoj akciji rada sa zajednicom. Studenti imaju mogućnost da interaktuju sa lokalnim zajednicama kroz učenje i različite aktivnosti koje su zastupljene u zajedinici. Ovo iskustvo omogućava studentima da bolje razumeju različite nivoe u ekonomskom razvoju Kine.

Kampus  

Dizajniran od strane Mo Ping, 24 ara prostran kampus je izgrađen na ostrvu severo-istočno of jezera Kuncheng. Zbog svog dizajna, kampus podseća na “vodena” sela na jugu Kine, gde su svi putevi skladni i prohodni. Kampus takođe sadrži nekoliko naprednih tehnologija koje osiguravaju održivost prirodne sredine, kao što su geotermalni stistem grejanja, krovni solarni paneli, hibridni solarni paneli i vetrenjače za ulične svetiljke, kao i razne druge funkcije. Kampus sadrži: multi-funkcionalni centar za umetnost; zatvoreni sportski objekti sa stazama za trčanje, centrima za plivanje, jogu i ples; otvoreni sportski tereni za košarku, fudbal, odbojku na pesku; centar za Nauku, Inžinjering i Matematiku; sale za konferencije; stambene kuće za sve studente i osoblje; kafeterija; biblioteka.

Geografska lokacija  

Changshu je grad u okviru Suzhou, Jiangsu Provincije, 110km istočno od Shanghaja, u srcu delte reke Yangtze.

Admissions 

Aplikanti međunarodne mature se mogu prijaviti kroz svoje UWC nacionalne komitete. Aplikanti koji se prijavljuju koledžu direktno moraju biti stanovnici Kine i ostali kandidati koji ne upotpunjavaju kriterije svojih nationalinih komiteta. Za Pri program Međunarodne Mature moraju se obratiti koledžu direktno. Za više informacije posetite www.uwcchina.org/en/apply.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kontakt


UWC Changshu China,
No. 88 Kun-Cheng-Hu-Xi Road,
Changshu,
Jiangsu,
China 215500

18 Koledži
u svetu