Na sadržaj ↓
map

UWC ISAK Japan

Karuizawa, Japan

175 studenata uzrasta 15-19 godina

Osnovan

2014

3 March 2017

UWC ISAK Japan je najnoviji UWC college, primio je prvu generaciju UWC učenika u jesen 2017. godine UWC ISAK Japan osnovala je, gđa Lin Kobaiashi,koja je pronašla svoju strast za globalno obrazovanje pohađajući Pearson College UWC u Kanadi. Ovo ju je inspirisalo da  osnuje ISAK, koji je otvorio svoja vrata u 2014. godini koji će obrazovati mlade lidere iz celog sveta kako bi postali katalizatori za pozitivne promene.

Three Unique Features

 

  • Leadership Program - kroz inovativan Leadership Program, koji kombinuje vežbu svesne samodiscipline i dizajna inovacije, učenici otkrivaju ono što je najvažnije za njih dok rade da postanu katalizatori za pozitivne promene. Vežba za  liderstvo je integrisana u svim aspektima života, uključujući akademski, ko-nastavni i domaća iskustva.
  • Studentski-Dizajnirani Klubovi, aktivnosti i služba- Svi klubovi i aktivnosti učenika su dizajnirani od strane učenika i glavne vođe su studenti. Postoji više od 50 učeničkih  klubova, sportskih timova, akademskeih grupa i organizacija koje studenti  mogu da biraju - ili pak studenti mogu započeti nešto novo!
  • Japanski jezik i kultura - Pored prilike da se uči japanski jezik, redovni izleti i ekskurzije daju studentima mogućnosti za istraživanje japanske kulture, istorije i tradicije. Studenti mogu da uče veštinu japanskog aranžiranja cveća i prisustvovati ceremoniji čaja; posetite zamkove, Hot Springs, i hramove; pridruže se zabavi na lokalnim festivalima i nastupima; posete muzeje, planiraju posetu japanskim porodicama, i još mnogo toga!
U učionici 

UWC ISAK Japan nudi International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP)  program za razred 11 i 12 Takodje nudi i, Pre –IB program za 10. razred ovaj  program pomaže studentima da se pripreme za napore IBDP, ali mnogi studenti pridruže UWC ISAK Japan samo u  11tom razredu. Pored standardnih kurseva, UWC ISAK Japan nudi japanski, kineski, istoriju, ekonomiju, nauke, Film i vizuelnu umetnost.

Van učionice 

 UWC ISAK Japan studenti uživaju širok spektar ko-nastavnih aktivnosti, počevši od sporta i jezikih klubova do MUN-a i debate. Trenutno postoji 50+ klubova i aktivnosti na koledžu, svi dizajnirani od strane studenta,ovo se upotpunjene projektima službe na godišnjoj nedelje projekta. Tokom cele godine, Koledž je domaćin radionice i predavanja sa preduzetnicima, istraživačima i inovatorima.

IBDP studenti dizajniraju, implementiraju i upravljaju svojim kreativnost, akcija, služba(CAS) projektima tokom razred 11 i 12. Umetničke aktivnosti uključuju Pozorišni klub, Dance Club, Glee Club, Film Club, studentski časopis i više. Koledž ima širok spektar sportskih klubova (uključujući košarku, odbojku, ragbi, bejzbol, badminton, fudbal i vođenje),  obrazovanje na otvorenom (planinarenje, kampovanje), i mogućnosti van kampusa (skijanje, snoubord, plivanje.

Kratki kursevi  

UWC ISAK Japan, Letnja škola je uzbudljiv 2-nedeljni program za studente Middle School (uzrasta 12-14) iz celog sveta. Profesori svetske klase podstiču, angažuju se i inspirišu učesnike sa nastavnim planom i programom koji uključuje globalne teme, praksa svesnosti, liderstvo, dizajn inovacija, aktivnosti na otvorenom i japanske kulturna iskustva. Od 2010. godine, učenici iz više od 80 zemalja su učestvovali u letnjoj školi.

Kampus  

 UWC ISAK Japanu ima moderne, dobro osvetljene zgrade, dizajnirane od nagrađivanih arhitekata sa naglaskom na tradicionalnim japanskim arhitektonskim principima. Kampus je u skladu sa svojom šumovitom okolinom, stvarajući inspirativna okruženja za život i učenje. Kamiiama akademski centar, završen 2016. godine, je najsavremenija, pun svetlosti zgrada koja uključuje učionice, biblioteku / tehnološki centar, akaademske oblasti, sala za sastanke, i sedište škole. Zgrada Asama ima dodatnw učionice, laboratorije, kafeteriju, i otvoreni terasu. Stambene zgrade su uu liniji  povezane jedinice poznata kao Kuća, svaka sa sopstvenim izlaznim vratima . Svaki Kuća je dom za 12 do 18 učenika. Pored soba sa 2 do 4 osobe, svaka kuća sadrži kuhinju zajedno sa velikim komunalnom dnevnom sobom. Tertetanu sa punim košarkaškom terenom i sportskim terenon od prirodne trave, i staza za šetnju / zrčanje obezbedjuje mogućnost za rekreaciju tokom cele godine.

Geografski položaj 

UWC ISAK Japan se nalazi u Nagano Prefecture, u gradu Karuizava (pop. 20.000), oko 70 minuta od Tokija brzim vozom. Karuizava je popularna tokom cele godine kao Resort destinacija koja ima sva četiri različita godišnja doba, uključujući i snežne zimame.

Prijave 

Studenti se prijsvljuju kroz njihov UWC Nacionalni komitet za upis u 11. razred. Studenti se mogu prijaviti direktno na UWC ISAK Japan za prijem u 10. razred. Za više informacija, posetite: https://isak.jp/admission/hov-to-appli/

Kontakt


UWC ISAK Japan
5827-136 Nagakura,
Karuizawa-machi
Kitasaku-gun,
Nagano 389-0111

18 Koledži
u svetu