Na sadržaj ↓
map

Li Po Chun UWC

Hong Kong S.A.R., China

256 studenta, 16-18 godina

Osnovan

1992

3 March 2017

UWC LPC je otvorio svoja vrata prvoj generaciji studenata još davnog septembra 1992 i formalno je bio otvoren 6. novembra 1992 od strane velškog princa HRH. Ovo je drugi UWC koledž po redu u Aziji.

Accordion Title 

Accordion content

Tri jedinstvene karakteristike

  • Quan Cai program – kroz svoj Quan Cai program ( celokupni razvoj ličnosti) učenicima je data odgovornost da pokrenu i vode svoje projekte i učestvuju u lokalnim društvenim radovima zajednice.
  • Kineska kultura – Smešten u živom gradu koji leži na raskrsnici Azije, studenti imaju priliku da razviju dublje razumevanje prema kulturi Kine i Azije kroz nedelju projekata (project week) i kinesku nedelju ( China week).
  • Lokacija – Kampus se nalazi u mirnom, zelenom delu Hong Konga, okružen drvećem, planinama, plažom ali, isto tako je samo korak udaljen od okruga nebodera u gradu.
U učionici 

UWC LPC offers the International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) curriculum. Alongside standard courses, UWC LPC offers Chinese, Mandarin, Spanish, French, Geography, Business Management, Political Studies, Environmental Systems and Societies, Theatre, Visual Arts.

Van učionice  

Quan Cai program ( celokupni razvoj ličnosti) je integralni deo studija svakog studenta. Više od 70 aktivnosti je ponuđeno, uključujući 10 sportska tima, 22 aktivnosti koje podržavaju koledž, i 30 drugih aktivnosti koje se dešavaju na individualnom ili grupnom nivou u široj zajednici. Pored raznovrsne komponente Quan Cai programa, akcenat je bačen na društveno - korisni rad gde se podiže svest studenata o ulogama koje mogu preuzeti zarad mira i održivosti. Aktivnosti su uglavnom vođene od strane studenata uključujući i rad u zajednici ( npr. Posmatranje korala, rad sa domaćim radnicima, spašavanje životinja), umetnost ( kuvanje za zdraviji život, dragon ples, debate, cirkus), sportske aktivnosti ( Kajak, planinarenje, kampovanje i planiranje po stenama), rad u kampusu (prva pomoć, tehnički tim, ekolozi kampusa i sinergija magazin), kineska nedelja i nedelja projekta, kulturne večeri,  program ‘mir kroz obrazovanje’, nedelja orijentacije.

Kampus 

UWC LPC je stopostotno stambena zajednica. Studenti žive u 4 rezidencije na kampusu, gde svako od njih deli sobu sa još po 3 osobe. Kad god je moguće, sobe su sačinjene od dva studenta iz druge godine i dva iz prva godine, dva iz Hong Konga i dva iz drugih država. Profesori sa koledža, koji su istovremeno i tutori,  žive na kampusu. Tutori i tutorske grupe veoma su značajne za obezbeđivanje podrške studentima, stvaranje atmosfere ' dom daleko od doma', rame za plakanje u bilo koje vreme i grupu gde se mogu podeliti dobre vesti. Kampus, takođe, uključuje sportsku halu, halu za sastanke, bazen, teniski teren, košarkaški teren, biblioteku, učionice i laboratorije.

Geografski položaj  

Smešten u prelepom delu Ma On Shan sa pogledom na zaliv morskih zvezda i luku Tolo, kampus škole je na 10 minuta udaljenosti od Wu Kai Sha MTR stanice, čineći ovu lokaciju veoma pristupačnom.

Prijave 

Svi zainteresovani iz Hong Konga se prijavljuju kroz UWC Scholarship Scheme na bilo koji od 17 United World College škola širom sveta, uključujući UWC LPC, kao i za svaki drugu školu ili koledž. Za one koji nisu iz Hong Konga, aplikacije se mogu poslati kroz UWC nacionalni komitet, ili uz naknadu, samom koledžu direktno u Hong Kongu.

Kontakt


10 Lok Wo Sha Lane,
Sai Sha Road, Ma On Shan,
Sha Tin,
New Territories, Hong Kong

18 Koledži
u svetu