Na sadržaj ↓
map

UWC Atlantic College

Vale of Glamorgan,
Wales, UK

350 učenika, starosti 15-19 godina

Osnovan

1962

3 March 2017

UWC Atlantic College, prvi UWC koledž, dizajniran je da bi promoviše međunarodno razumevanje kroz edukaciju, što i radi od samog osnivanja 1962. Daje platformu mladim ljudima da uče kroz zajednička iskustva i da budu osposobljeni da naprave pozitivnu razliku u svetu.

Three Unique Features

  • Istorijsko nasleđe – UWC Atlantic College se nalazi u zamku iz 12. veka, na obali Južnog Velsa u Ujedinjenom Kraljevstvu.
  • Atlantic Diploma Course – Koledž nudi jedinstveno, internacionalno fokusirano i dobro balansirano obrazovno iskustvo, sa naglaskom na društveno-korisni rad i liderske sposobnosti. Ovo iskustvo prevazilazi prepreke formalnog učenja i priprema učenike za život van učionice.
  • Osnaživanje -  Učenici dolaze na koledž sa vizijom, i odlaze sa njega osposobljeni da naprave pozitivnu razliku u svetu. Nastavljaju edukaciju na najboljim univerzitetima Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država i širom sveta.
U učionici 

Nastavni program se sastoji iz dva dela: the Atlantic pre-Diploma – Kembridžov IGCSE program (International General Certificate of Secondary Education); i Atlantic Diploma.

Atlantic pre-Diploma je jednogodišnji kurs, podoban za decu starosti od 15 i 16 godina. Upoznaje učenike sa obrazovnim iskustvom UWC-a. Učenici razvijaju ključne veštine, potrebne za IB, A Levels, i Visoko obrazovanje – dobijaju brojne veštine IGCSE nivoa, dok poboljšavaju svoje veštine engleskog jezika. Ovaj program često navede učenike da nastave sa IB programom, ali se može završiti i zasebno.

Atlantic Diploma je podobna za učenika starosti 16-19 godina i sastoji se iz dva dela: the International Baccalaureate Diploma Programme (IB – Međunarodna Diploma) i vannastavnog programa koji se fokusira na mir i održivu budućnost. Učenici su obavezani da prate širok nastavni program kroz 11 grupa. Sedam grupa nudi okvirne discipline za IB, i pored standardnih kurseva nudi i kineski, nemački, norveški, španski, socijalnu i kulturalnu antropologiju, svetske religije, muziku, društva i sisteme. Ostale 4 grupe su bazirane na iskustvu i nude dublje razumevanje i praktični rad vezan za same vrednosti koledža.

Van učionice 

Vannastavni program se sastoji od četiri grupe – ekološka, globalna, društvena pravda, aktivnosti na otvorenom – koje pomažu učenicima da istražuju, odluče kojim putem će ići, i nauče kako da se nose sa rizicima, kao i da prevaziđu neuspehe i otkriju svoje dobre i loše strane i svoju ulogu u društvu. Svaka grupa ima dve oblasti: društveno-korisni rad i iznošenje projekta(koji se sastoji iz 4 faze: aktivnost, učenička inicijativa, fokus period i period projekta).

Kampus 

UWC Atlantic is set in the 12th century St Donat’s Castle, a particularly unusual campus setting, hosting larger assembly and classrooms.

The student community is distributed across eight purpose-built boarding houses, accommodating approximately 48 students each, with separate male and female corridors. Generally, four students from the same year group, each of different nationality, share a room. All students are under the care of houseparents, who live in adjacent homes and spend a great deal of time interacting and supporting the students.

Campus facilities include: dining hall, library, woodland, indoor and outdoor swimming pool, and classrooms within historic buildings.

Geografski položaj 

UWC Atlantic College se nalazi u zamku Svetog Donata, iz dvanaestog veka, koji čini ovaj kampus neuobičajenim i u kome se nalaze učionice i hale za veća okupljanja.

Učenici su smešteni u osam kuća koje su sagrađene za njihov smeštaj. Svaka je dom za oko 48 učenika, sa odvojenim muškim i ženskim hodnicima. Uglavnom četiri učenika iz istog razreda, koji su različitih nacionalnosti dele sobu. Profesori koji žive u susednim kućama brinu o učenicima - provode vreme s njima i pružaju im podršku.

Neki od objekata na kampusu su: kafeterija, biblioteka, šuma, unutrašnji i spoljni bazen i učionice u istorijskim zgradama.

Prijava 

Učenici se prijavljuju kroz svoj Nacionalni komitet. Koledž prihvata i direktne aplikacije, ako učenik ne ispunjava uslove Nacionalnog komiteta, ili se prijavljuje za program namenjen mlađim učenicima. Za više informacija posetite: www.atlanticcollege.org/admissions/

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kontakt


UWC Atlantic College
St Donat's Castle
St Donat's
Llantwit Major
Vale of Glamorgan
CF61 1WF
United Kingdom

18 Koledži
u svetu