Na sadržaj ↓
map

UWC Pearson College

Victoria, Canada

160 studenata starosti između 15 i 19 godina

Osnovan

1974

3 March 2017

Pearson College UWC je škola koja je najviše okrenuta globalnim problemima u čitavoj Kanadi. Privlači mlade lidere iz skoro 150 zemalja širom sveta i svake provincije i teritorije Kanade. Pirsonov nastavni program sastoji se od dvogodišnje Međunarodne Diplome (IB) i akcentuje učenje kroz sticanje iskustva na kampusu koji se nalazi u Peder zalivu, blizu južnog rta ostrva Vankuver.

Please enter some content for your news story here.

Three Unique Features

  • Lester B. Pirson – Pearson College UWC osnovan je u čast Lestera B. Pirsona, koji je osvojio Nobelovu Nagradu za mir. Pirson je bivši kanadski premijer, čija je vizija o međunarodnoj saradnji inspirisala osnivače škole. Lester B. Pirson poznat je po tome što je 1957 osnovao prve međunarodne Mirovne snage UN.
  • Jedinstvena lokacija – Locirana na zapadnoj obali Kanade, na tradicionalnoj teritoriji Scia’new Prve nacije, škola se nalazi na šumskoj i obalnoj lokaciji, koja omogućava učenicima da se upuste u nova iskustva u učionici  i van nje, tokom cele godine.
  • Ekološki rezervat – Pearson College je „eko-čuvar“ za svetski poznat Race Rocks ekološki rezervat. Studenti uče kroz morske nauke, ronjenje i volontiranje u rezervatu.
U učionici 

Pearson College UWC nudi dvogodišnju Međunarodnu Diplomu(International Baccalaureate Diploma Programme). Pored standardnih predmeta, koledž takođe nudi filozofiju, morske nauke, francuski, španski, vizualne umetnosti i teatar.

Van učionice 

Učenici stiču mnogo novih veština kroz Kreativnost, akciju i društveno-korisni rad - Creativity, Action, Service (CAS) program. Kako bi maturirali, učenici moraju da ispune 80 sati društveno-korisnog rada između prve i druge godine, uglavnom u svojim zemljama.

Jednom u semestru, učenici planiraju i izvode individualne ili grupne projekte.

Učenici dele internacionalnu muziku, ples i priče iz svoje domovine na godišnjoj ceremoniji – Jedan svet. Oni takođe vode svakodnevne aktivnosti u društvu, kao što su Svetski problemi, Specijalni tematski dani, Regionalni dani, Okupljanje sela i imaju mogućnost da volontiraju u timu za urgentne reakcije.

Učenici su obavezani da povremeno rade u kuhinji i pomažu u recikliranju, ili radu biblioteke i drugih redovnih poslova na kampusu.

Nedeljni fitnes programi, koje vode učenici, deo su sportskih mogućnosti na kampusu.

Kratki kursevi 

Svakog leta, Koledž spaja mlade širom sveta u svom letnjem kampu Pearson Seminar on Youth Leadership (PSYL) , na tronedeljno UWC iskustvo, koje im pruža priliku da izgrade internacionalnu zajednicu posvećenu kreiranju pozitivne promene u svetu.

Kampus  

Svakog leta, Koledž spaja mlade širom sveta u svom letnjem kampu Pearson Seminar on Youth Leadership (PSYL) , na tronedeljno UWC iskustvo, koje im pruža priliku da izgrade internacionalnu zajednicu posvećenu kreiranju pozitivne promene u svetu.

Geografski položaj 

Učenici, kao i profesori i njihove porodice, zajedno žive na kampusu. U objekte spadaju i pet rezidencionih zgrada, od kojih je svaka dom za 40 učenika, četiri u jednoj sobi, i uključuje i stan za jednog profesora – kućepazitelja.

Objekti su građeni u modernom stilu zapadne obale i dizajnirani su tako da reflektuju okruženje. Uključuju vodopad kafeteriju, naučne labaratorije, učionice, pozorište koje može da ugosti 300 gostiju, postrojenja namenjena vizuelnim umetnostima i duhovni centar. Jedinstvene karakteristike uključuju i plutajući morski centar, na samom zalivu, koji sadrži savremene labaratorije i astronomski obzervatorijum.Takođe postoje istraživački objekti ispod i iznad vode, u obližnjem rezervatu Race Rocks.Na samom kampusu postoji unutrašnji bazen i soba za vežbanje, spoljni tereni za tenis, košarku, odbojku i fufbal, učenička zajednička prostorija i brojni planinarski putevi koji počinju sa školskih teritorija.

Prijave

Učenici se prijavljuju kroz svoj Nacionalni komitet. Izuzeci su izbeglice ili stanovnici bez državljanstva i jedinstveni slučajevi. Za više informacija posetite:
www.pearsoncollege.ca/p/?pgn=Apply&subpgn=HelloBienvenue&pn=HelloBienvenue

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kontakt


Pearson College UWC
650 Pearson College Drive
V9C 4H7 Victoria
Canada

18 Koledži
u svetu