Na sadržaj ↓

Kako se popunjava prijava?

Nacionalni komitet Srbije koristi SurveyMonkey Apply za aplikacije. Potrebno je da napravite nalog pre nego stop možete da započnete prijavu. Neophodno je da pošaljete sve tražene detalje koji uključuju:

 • Dva eseja napisana na engleskom jeziku. Teme i tražene dužine eseja se mogu pronaći na portalu za prijavu.
   
 • Video snimak na temu “Introduction to a roommate”. Više o formatu snimka možete saznati na portalu za prijavu.
   
 • Svedočanstva iz poslednja dva završena razreda obrazovanja.
   
 • Diplome, sertifikati, nagrade i druga priznanja vezana za školske i vannastavne aktivnosti iz prethodne tri godine Vašeg života za koje smatrate da će nam pomoći u sticanju jasnije slike o Vašim kvalitetima.
   
 • Dva pisma preporuke napisana na engleskom jeziku. 
  • Jedno pismo mora biti preporuka od profesora ili razrednog starešine iz trenutne obrazovne ustanove. 
  • Jedno pismo mora biti preporuka od osobe koja Vas poznaje u vanakademskom kontekstu. To može biti supervizor vannastavne aktivnosti, trener, saradnik na projektu itd.

Takođe ćete imati mogućnost da zatražite još jedno neobavezno pismo preporuke od osobe koja Vas dobro poznaje, bilo u akademskom ili vanakademskom kontekstu.

Pisma preporuke ne predajete Vi. Preporuke ćete zahtevati preko našeg prijavnog formulara. U naznačeno polje na prijavnom formularu ćete uneti mejl adresu osoba koje će Vam pisati preporuke. Izabrane osobe će na navedenu mejl adresu dobiti poruku sa uputstvima za popunjavanje obrasca za preporuku. Nećete moći da pošaljete prijavu dok ne primimo sve zatražene preporuke. Pročitajte više o slanju preporuka ispod.


Kada napravite nalog, morate da popunite anketu o ispunjavanju uslova. U koliko imate između 15 i 19 godina, i imate državljanstvo Srbije, pojaviće se prijava srpskog komiteta pod nazivom “UWC Serbia 2024” (BITNO: ako se prijavljujete preko komiteta Srbije, obavezno izaberite prijavu preko Nacionalnog Komiteta, a ne prijavu preko programa za globalnu selekciju. U koliko Vas ipak zanima program globalne selekcije, sve informacije možete pronaći ovde)

Morate da popunite sva pitanja koja nisu označena sa *OPTIONAL*. Ta pitanja možete ostaviti prazna.


Preporuke

Nakon što ste počeli prijavu, na portalu se nalaze tri odeljka za zahtevanje preporuka: (1) Preporuka profesora, (2), Vanakademska preporuka i (3) Neobavezna preporuka od osobe koja Vas dobro poznaje. Ukoliko osoba od koje tražite preporuke pristane da istu napiše, morate da zatražite email adresu od te osobe. Ne tražite da preporuka bude direktno posalta Vama. MORATE da zahtevate preporuke isključivo preko portala za prijavu. Odeljci za preporuke će izgledati ovako u Vašoj prijavi:

U ovim odeljcima ćete uneti email osobe koja Vam piše preporuku. Kada kliknete “Zatraži preporuku”, ta osoba će dobiti automatski email sa uputstvima za popunjavanje preporuke. Imajte na umu da ne možete završiti prijavu dok Vam ta osoba ne završi preporuku, te im pružite dovoljno vremena da je završe pre roka.

 

Slanje Prijave

Nakon što zavšite sve delove prijave i dobijete pisma preporuke, zeleno dugme za slanje prijave “Submit” će se pojaviti na vašoj platformi. Kada kliknete na dugme, uspešno ste završili prvi krug prijave za stipendiju Koledža Ujedninjenog Sveta. Ubrzo će Vam stići email sa potvrdom o primljenoj prijavi.

UWC program je veoma kompetitivan jer je broj mesta ograničen. Uveravamo Vas da je vaša prijava sa svim pratećim dokumentima pažljivo pregledana i razmotrena. 

Od svih kandidata koji su poslali onlajn prijavu biraju se najbolji za prisustvo u drugom krugu selekcija (grupne radionice). Molimo proverite svoje e-mail naloge jednom dnevno radi mogućeg poziva na sledeći krug UWC selekcija.