Na sadržaj ↓

Šta mi tražimo?

Postoji 6 ključnih kriterijuma selekcije.

Intelektualna radoznalost

Radoznali ste i volite da učite o svetu oko sebe, unutar i van učionice. Strastveni ste oko bar jedne akademske oblasti, i želeli biste da produbite svoje znanje o istoj ili istim. Umete da prepoznate lokalne, nacionalne i svetske probleme, kao i da ih kritički analizirate.

 

Aktivna posvećenost vrednostima Koledža ujedinjenog sveta (UWC)

Delite vrednosti UWC - a, i spremni ste da sledite UWC kodeks ponašanja. Volite diskusije o problemima mladih sa vršnjacima i cenite njihova mišljenja, bez obzira da li se lično slažete sa njima. Promovišete vrednosti UWC - a u svom svakodnevnom životu, i imate svest o aktuelnim dešavanjima u svetu.
 

Društvena kompetencija

Vaš način interakcije sa vršnjacima je pun poštovanjai razumevanja. Cenite različitost perspektiva, i uživate u timskom radu. Izražavate se u skladu sa situacijom u kojoj se nalazite, i senzibilni ste prema različitim ljudima.

 

Snaga i nezavisnost

Sposobni ste da se nosite sa svim izazovima UWC iskustva, emotivno i fizički.

 

Lična odgovornost i integritet

Možete izraziti i ispitati svoje sopstvene vrednosti, i spremni ste da ih uporedite sa vrednostima drugih. Način na koji se ponašate u porodici i zajednici odražava Vaše vrednosti i uverenja. Umete da saopštite svoje potrebe, kao i da vodite računa o potrebama drugih, pokazujući osećaj zajedničke odgovornosti.

Akademska sposobnost

Spremni ste da ispunite sve rigorozne zahteve programa Međunarodne mature (IBDP).