Na sadržaj ↓

Šta mi tražimo?

UWC je među najboljim internatima na svetu. To održavamo pažljivim izborom učenika koji uspevaju u međunarodnom okruženju i koji su prilagođeni izazovima rigoroznog plana i programa. Stoga tražimo kandidate koji imaju sledeće osobine:

 

  • Intelektualna radoznalost i motivacija: Istinski nagon za spoznavanje sveta oko sebe i sposobnost prepoznavanja detalja i shvatanja širine globalnih i lokalnih pitanja. Mogu biti vezana za bilo koju temu. Želimo da vidimo sposobnost detaljne analize.
  • Aktivna posvećenost: Sposobnost razvijanja i spremnosti za razmišljanje, ispitivanje i suočavanje sa sopstvenim vrednostima.
  • Socijalna kompetencija: Sposobnost i spremnost za uspostavljanje kontakta sa drugim ljudima, međusobno poštovanje, zajednički rad u timu i postizanje rešenja.
  • Snaga, lična odgovornost i integritet: Sposobnost da se brine o sebi fizički i emotivno tokom izazovnog iskustva koje nudi UWC; lična motivacija za pridržavanje zajedničkih moralnih i etičkih principa UWC-a i sposobnost da se sluša i vrednuje mišljenje i iskustvo druge osobe.
  • Motivacija za UWC: Strast, sposobnost i želja za doprinosom i aktivnim promovisanjem vrednosti UWC-a

 

Svako se može prijaviti na UWC: tražimo studente koji žele da postanu stvaraoci promena za bolji svet, bez obzira na poreklo.