Na sadržaj ↓
map

UWC South East Asia

Singapore

5500 studenata,starosti između od 4 do 18 godina

Osnovan

1971

3 March 2017

Otvorena 1971 godine kao Singapore International School od strane tadašnjeg premijera Lee Kuan Yew, UWC South East Asia postala je zvanični član UWC pokreta 1975. UWCSEA ima dva kampusa : Dover Kampus koje je 1990 proširen i za predškolce od uzrasta od 4 godina i East Kampus, od 2011, koje je dodao jos 2,500 djaka UWC zajednici.

Three Unique Features

 

  • Raznolikost-UWCE ima akademski program koji napravljen da uključi sve studente u UWC misiju i vrednosti. Svi studenti su odabrani za priejm na osnovu namerne raznolikosti, koja uključuje vaktore kao što su kultura i životna iskustva. Od 4 godine starosti UWCSEA kroz svoj akademski program pruža odličnu platformu za razviće intelektualnog i medjuljudskg razumevanja.
  • Živopisna lokacija- Grad-država Singapur, svojom malom površinom i centralnom lokacijom kao čvorište regiona Azije, dopušta studentima da se uključe u lokalnu Singaporsku kulturu, dok ih takodje povezuje sa kulturom obližnih država.
  • Veliki broj studenata- Veličina koledža otvara veliki broj prilika studentima i doprinosi celokupnom iskustvu UWC edukacije. Takodje, proširuje edukaciju na aktivnosti, službu, učenje u prirodi, i personalnu i socijalnu edukaciju
U učionici 

UWC je razvio koncept baziran na K-12 školsom programu; svaki nastavna oblast indentifikuje ključne koncepte koji pružaju podršku studentima u toj nastavnoj oblasti. Ovaj sistem poduhvata sve razrede, ali se nivo složenosti i težine  povećava kroz razrede.

UWCSEA omogućava polaganje International Baccalaureate Programme Diplome (IBDP) za 11. i 12. razred. Studenti koji se priključe u 9. razredu pohaddjaju dvogodišnj GCSE program, dok studenti koji se priključe u 10. razredu pohadjaju Faundation IB kurs. UWCSEA nudi posebene predmete kao sto su Hindi književnost, Indonezijska književnost, Japanska književnost, Korejska književnost, Kineski, Mandarinski, Dizajn Tehnologija, Računarstvo i Informatika, Ples, Film i Dramske umetnosti.

Van učionice  

Sveukupno 1872 različite aktivnosi su bile ponuđene učenicima u školskoj 2015/2016 godini. 162 aktivnosti koje se bave umetnošću, 1172 različita sporta, fitnes i velnes aktivnosti, 106 aktivnosti koji potstiču preduzetnički duh, 246 različitih klubova, 216 prilika za usavršavanje.

Takođe, 349 različitih putovanja u 32 države širom sveta. Studenti su takođe  bili deo brojnih dobrotvornih akcija, na kampusu, u Singaporskoj zajednici i takođe globalnog značaja koje su bili u partnerstvu sa NVO van Singapura.

Kratki Kursevi  

Iniciative For Peace (IFP) koja je osnovana 2001, od strane studenata i osoblja, da promoviše mir na globalnim, nacionalnim i regionalnim konfliktima. Godišnja konferencije ( do sada održana u Singapuru, Istočnom Timoru i Tajlandu) prate godinu rada i pripreme studenata 11. razreda.

Studenti sa oba kampusa su trenirani od strane stručnjaka u oblastima javne uprave, rešavanja konflikta i pregovora, i istorije kako bi mogli da predvode događaje za mlade vođe iz država domaćina.

Kampus  

Dover kampus je napravljen u vec postojećoj St John’s Army školi 1971 koja ima puno drveća i zelenila. Postoje dve kuće u domu, Kurt Hahn House i Nelson Mandela House, koje su dom za 192 studenta uzrasta od 8. do 12. razreda. Otvoren u Avgustu 2011 godine, East campus je zgrada koja prati UWC cilj o održivom razvoju i postavlja globalne repere za dizajn, inovaciju, pristupačnost i eco friendy arhitekturi. Tampines House, je višespratna zgrada koja gleda na samu školu i dom je za 160 studenta uzrasta od 8 do 12 razreda. East kampus se nalazi na 5.5 hektara u Tampines koji je severno istočni, centar u brzom razvitku.

Geografski položaj 

Dover kampus okupira 11 hektara u Clementi, zapadno od centralnog poslovnog distrikta pored Nacionalnog Univerziteta Singapura blizu Changi Aerodroma.

Prijave

 Većina učenika su primljeni putem direktnog postupka upisa koji uzima u obzir UWC misiju sa namerom da regrutuje studenate koji su posvećeni misiji i viziji škole i imaju najrazličitija porekla, nacionalnosti i životna iskustava. Stipendisti su u većini slučajeva odabranih putem UWC nacionalnih komiteta. Većina njih se pridruži na dve godine IBDPju, međutim, manji broj učenika se pridruže na 5 ili 3-godišnje stipendije (u 8om razredu ili nivo 10) kako bi dobili odgovarajuću pripremu za IBDP. Za više informacija, posetite: https://vvv.uvcsea.edu.sg/admissions

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kontakt


Dover Campus
1207 Dover Road,
Singapore 139654
East Campus
1 Tampines
Street 73,
Singapore 528704

18 Koledži
u svetu