Na sadržaj ↓
map

UWC Costa Rica

Santa Ana Downtown, Costa Rica

175 studenata, uzrast 16-19 godina

Osnovan

2006

3 March 2017

UWC Kostarika nekadšnji SOS Hermann Gmeiner International College (HGIC), sagrađena za studente iz SOS dečjih sela širom regiona. U 2006. godini, HGIC postao je UWC Kostarika, College je obecao da nastavi svoju misiju podrške deci iz SOS sela u Latinskoj Americi uporedo sa studentima iz celog sveta.

Tri Jedinstvene karakteristike

 

  •  Agenti promena program - Dvogodišnji iskustveno učenje avantura u kojoj učenici postaju svjesni svojih kapaciteta za pozitivne promene, formiraju svoje projektne timove i partnere sa lokalnim zajednicama i organizacijama, i uzimajući obučeni su korak po korak kako da pristupe, implementaciji i evaluaciji projekta sa pristupom socijalnom preduzetništvu.
  • Vellness program - Multidisciplinarni, višegodišnji, međugeneracijska inicijativa škole sa ciljom da  neguje kulturni, socijalni i emocionalni vellness svih članova zajednice.
  • SOS Dečija sela podrška - Svake godine, UWC Kostarika ima 5 pune stipendije za SOS Village studente iz celog sveta. Do sada, više od 50 SOS Village studenata diplomiralo je u UWC Kostarici
U učionici 

UWC Kostarika je ponosan da bude jedini UWC nudi punu International Baccalaureate Diploma Program (IB) u dva jezika španski i engleski. Svi studenti se očekuje da budu u stanju da efikasno komunicira na engleskom i španskom jeziku, kada je diplomiraju na UVC Kostarika. Studenti koji već imaju dobro znanje oba jezika mogu da studiraju jedan ili više drugih predmeta u bilo španskom ili engleskom jeziku i na taj način kvalifikuje za dvojezične diplome. Pored standardnih kurseva, UWC Kostarika nudi predmete kulturne i socijalne antropologije, pozorište, film, vizuelne umetnosti, ekološkim sistemima i društva, francuski.

Van učionice 

UWC Kostarika nudi više od 50 različitih aktivnosti za učenike. Osim toga, svi studenti moraju da učestvuju u nosioci promena programu,koji je osnovan sa ciljem da pruži studentima veštine da uspešno sprovede program za zajednički razvoj.

Kratki kursevi  

UWC Kostarika domaćin je Leading with Heart kampa koji pomaže adolescentima da razvijaju znanja, veštine i stavove u vezi sa efikasnpg i društveno odgovornog liderstva.

Kampus  

Kampus je okružen živopisnim planinama i obiljem flore i faune koji čine savršen ambijent za  život na kampusu koji je bezbedan, uzbudljiv, i raznovran. Iguane, Armadillos, Toucans, i druge vrste ptica su deo svakodnevnog života u kampu. UWC Kostarika ima osam domova, koji su nazvani po poznatim kostarikanskim plažama. Svaki dom prima 24 učenika i obuhvata 8 soba, dva kupatila, zajedničku zonu i potpuno opremljenu kuhinju. Ostali sadržaji uključuju amfiteatar sa 807 kvadratnih metara, biblioteku, socijalni centar, košarke i fudbalske terene.

Geografski položaj  

Twenty minutes away from San José, Costa Rica’s capital, and ten minutes away from a state-of-the-art hospital, UWC Costa Rica’s campus is nestled within the friendly neighborhood of Santa Ana: an extremely safe and caring community that has taken the College under its wing.

Admissions 

Studenti se prijavljuju preko svog UWC nacionalnog komiteta. Za više informacija, posetite: http://uvccostarica.org/en/admission

Kontakt


Santa Ana downtown,
from the north-east corner of the local church,
400 m north
San José, 10901
Costa Rica

18 Koledži
u svetu