Na sadržaj ↓

Komitet UWC Srbije

 

Iva Đurović

-Committee Chair


 

Ja sam završila UWC Adriatic, u Italiji, 2009. godine i na čelu sam srpskog UWC komiteta od 2018 godine. Nakon završenog Macalester koledža, započela sam karijeru u polju finansija u Svetskoj Banci u Vašingtonu, a potom u Mozambiku i Indoneziji. Vodila sam svoju firmu za istraživanje Blockchain tehnologije i rudarenje kriptovaluta u Beogradu dve godine, nakon čega sam se vratila u Ameriku da završim master iz ekonomije razvoja na Harvard Univerzitetu. U slobodno vreme volim da ronim, planinarim i da gledam Tarantinove filmove.

 

 

 

Uroš Ranđelović

-Senior Advisor


 

Posle završetka koledža u Mostaru 2014. studirao sam Ekonomiju, Informatiku i Biznis na Univerzitetu Brandeis i diplomirao 2018. Nakon mature sam radio kao konsultant u svetskim finansijskim ustanovama na projektima koji se bave arhitekturom globalnih platnih sistema. Trenutno radim u Microsoft-ovom razvojnom centru u Beogradu kao produkt menadžer. U slobodno vreme volim da pravim web aplikacije, čitam o psihologiji ponašanja i uticajima na ekonomiju, jedrim i igram odbojku.

 

 

 

Dušan Popov

-Administrative and Enrolment Coordinator


 

U maju 2019. godine, završio sam školovanje na UWC South East Asia u Singapuru. Potom sam studirao ekonomiju i političke nauke na NYU Abu Dhabi - ju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tokom, i po završetku studija sam radio kao saradnik u Kabinetu predsednika Vlade, i Ministarstvu nauke, inovacija i tehnološkog razvoja, baveći se analitičkim poslovima u oblastima spoljne politike, odnosno nauke. Kao stipendista Erasmus Mundus programa, trenutno završavam master iz evropske politike. Član sam srpskog UWC komiteta od 2019. godine, a trenutno obavljam dužnost koordinatora administracije i upisa

 

 

Matija Stankovic

Matija Stanković

- Selections Coordinator


 

Završio sam UWC Mahindra koledž u Indiji i pridružio se komitetu Srbije aprila 2020. godine. Trenutno studiram Computer Science i Psihologiju na fakultetu u Filadelfiji i radim kao programer u međunarodnoj trgovačkoj firmi na Wall Street-u. UWC mi je pružio fenomenalne trenutke, iskustva i prijateljstva, te sam se uključio u rad komiteta jer želim da pomognem u širenju i održavanju pokreta u Srbiji.

 

 

Milica Stanišić

- Outreach Coordinator


 

Imala sam izuzetnu čast da pohađam UWC Dilijan u Jermeniji. Po završetku koledža 2018. godine sam upisala Međunarodne odnose na Lewis and Clark koledžu u Portlandu. Svesna sam koliko je UWC obrazovanje doprinelo mom životu i upravo zbog toga želim da ovu priliku učinim pristupačnom za što više mladih iz Srbije. Nadam se da ćemo podići svest o UWC pokretu u našoj zemlji i da ćemo time inspirisati što više učenika našom misijom i vrednostima.

 

Jovana Grdinic

Jovana Grdinić

- Communications and Media Coordinator


 

Vreme koje sam provela na UWC Dilijan-u u Jermeniji me je obogatilo znanjem, neočekivanim iskustvima i brojnim prijateljstvima, koja su me od početka inspirisala da budem aktivan deo UWC Srbija zajednice. Učestvujem u selekcijama našeg komiteta od prve godine UWC-a, a ove godine se pridružujem kao stalni član sa ciljem da priliku koja mi je promenila život i dopustila da vidim svet približim učenicima iz cele Srbije. Nakon UWC-a sam upisala University of Florida gde završavam studije Arhitekture i minor iz Urbanizma i planiram da se bavim varijacijama Public Interest Design-a. U slobodno vreme najviše volim da putujem i viđam sa starim prijateljima, kao i da se bavim različitim umetnostima.