Na sadržaj ↓

Bezbednost na UWC-u

UWC se snažno zalaže za dobrobit, razvoj i podršku naših učenika - pojedinačno i zajedno - i prepoznaje bitnu ulogu koju duhovna podrška ima u zajednicama UWC-a. Okupljajući studente iz celog sveta - kao bitan deo naše posvećenosti namernoj raznolikosti - nastojimo da ih podržimo prilikom suočavanja sa izazovima. Svesni smo da život na UWC-u nije lak: preseljenje od kuće, sticanje jezika, rigorozni akademski program i još mnogo toga.

Svaki koledž ima tim ljudi koji podržava naše studente. Ove uloge uključuju, ali nisu ograničene na: staratelje, savetnike za studente, mreže vršnjačke podrške, medicinske sestre i savetnike, doktora, dekane, šefove rezidencijinog života, psihologe i psihoterapeute.

Važno je da i učenici odvoje vreme za razmišljanje o svojoj ulozi u svojoj školi ili njenoj zajednici. Ovo uključuje aktivno razmišljanje o tome kako komuniciraju sa drugima i preuzimanje odgovornosti za izgradnju poštene i srećne zajednice. Konačno, UWC kampusi su vođeni jednostavnim principom: poštovanje drugih. Ako je student sretan, siguran/na, oni su u stanju da uspeju u našim učionicama i našim zajednicama.

Na kampusu se osoblje redovno okuplja kako bi osiguralo da svi rade na stvaranju zdrave zajednice za zajednički život, učenje i rad. Studenti se takođe obučavaju tokom prvih nedelja na ulogu povezivanja sa različitošću i kulturnom osetljivošću kampusa. Tokom školske godine učenici redovno razgovaraju na sastancima kako bi gradili jaču i bolju UWC zajednicu.