Na sadržaj ↓

UWC Kriterijumi za Izbor

Mi smo među najboljim internatima na svetu. To održavamo pažljivim izborom učenika koji uspevaju u međunarodnom okruženju i koji su prilagođeni izazovima rigoroznog plana i programa, i takođe iskustvenom okruženju za učenje. Stoga tražimo podnosioce zahteva koji donose sledeće:

 

  • Intelektualna radoznalost i motivacija: Istinski nagon za spoznavanjem sveta oko sebe i sposobnost prepoznavanja detalja i shvatanja širine globalnih i lokalnih pitanja. Mogu biti vezana za bilo koju temu. Želimo da vidimo sposobnost detaljne analize.
  • Aktivna posvećenost: Sposobnost razvijanja i spremnosti za razmišljanje, ispitivanje i suočavanje sa sopstvenim vrednostima, za merenje nečijeg ponašanja u porodici i zajednici protiv sopstvenih vrednosti, i dejstvo prema sopstvenim uverenjima.
  • Socijalna kompetencija: Sposobnost i spremnost za uspostavljanje kontakta sa drugim ljudima, međusobno poštovanje, zajednički rad u timu i postizanje rešenja; sposobnost da se adekvatno izrazi u različitim situacijama i sa različitim ljudima.
  • Snaga, lična odgovornost i integritet: Sposobnost da se brinete o sebi fizički i emocionalno tokom izazovnog i transformišućeg iskustva koje nudi UWC; lična motivacija za pridržavanje zajedničkih moralnih i etičkih principa UWC-a, osećaj poniznosti i sposobnost da se sluša i vrednuje mišljenje i iskustvo druge osobe.
  • Motivacija za UVC: Strast, sposobnost i ozbiljan podsticaj za doprinos i aktivno promovisanje vrednosti UWC-a

 

Svako se može prijaviti na UVC: tražimo studente koji žele da postanu stvaraoci promena za bolji svet, bez obzira na poreklo.