Na sadržaj ↓
map

UWC Atlantic College

Vale of Glamorgan,
Wales, UK

350 učenika, starosti 15-19 godina

Osnovan

1962

3 March 2017

UWC Atlantic College, prvi UWC koledž, dizajniran je da bi promoviše međunarodno razumevanje kroz edukaciju, što i radi od samog osnivanja 1962. Daje platformu mladim ljudima da uče kroz zajednička iskustva i da budu osposobljeni da naprave pozitivnu razliku u svetu.

Three Unique Features

  • Istorijsko nasleđe – UWC Atlantic College se nalazi u zamku iz 12. veka, na obali Južnog Velsa u Ujedinjenom Kraljevstvu.
  • Atlantic Diploma Course – Koledž nudi jedinstveno, internacionalno fokusirano i dobro balansirano obrazovno iskustvo, sa naglaskom na društveno-korisni rad i liderske sposobnosti. Ovo iskustvo prevazilazi prepreke formalnog učenja i priprema učenike za život van učionice.
  • Osnaživanje -  Učenici dolaze na koledž sa vizijom, i odlaze sa njega osposobljeni da naprave pozitivnu razliku u svetu. Nastavljaju edukaciju na najboljim univerzitetima Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država i širom sveta.
U učionici 

Nastavni program se sastoji iz dva dela: the Atlantic pre-Diploma – Kembridžov IGCSE program (International General Certificate of Secondary Education); i Atlantic Diploma.

 

Atlantic pre-Diploma je jednogodišnji kurs, podoban za decu starosti od 15 i 16 godina. Upoznaje učenike sa obrazovnim iskustvom UWC-a. Učenici razvijaju ključne veštine, potrebne za IB, A Levels, i Visoko obrazovanje – dobijaju brojne veštine IGCSE nivoa, dok poboljšavaju svoje veštine engleskog jezika. Ovaj program često navede učenike da nastave sa IB programom, ali se može završiti i zasebno.

 

Atlantic Diploma je podobna za učenika starosti 16-19 godina i sastoji se iz dva dela: the International Baccalaureate Diploma Programme (IB – Međunarodna Diploma) i vannastavnog programa koji se fokusira na mir i održivu budućnost. Učenici su obavezani da prate širok nastavni program kroz 11 grupa. Sedam grupa nudi okvirne discipline za IB, i pored standardnih kurseva nudi i kineski, nemački, norveški, španski, socijalnu i kulturalnu antropologiju, svetske religije, muziku, društva i sisteme. Ostale 4 grupe su bazirane na iskustvu i nude dublje razumevanje i praktični rad vezan za same vrednosti koledža.

Van učionice 

Vannastavni program se sastoji od četiri grupe – ekološka, globalna, društvena pravda, aktivnosti na otvorenom – koje pomažu učenicima da istražuju, odluče kojim putem će ići, i nauče kako da se nose sa rizicima, kao i da prevaziđu neuspehe i otkriju svoje dobre i loše strane i svoju ulogu u društvu. Svaka grupa ima dve oblasti: društveno-korisni rad i iznošenje projekta(koji se sastoji iz 4 faze: aktivnost, učenička inicijativa, fokus period i period projekta).

Kampus 

UWC Atlantic is set in the 12th century St Donat’s Castle, a particularly unusual campus setting, hosting larger assembly and classrooms.

The student community is distributed across eight purpose-built boarding houses, accommodating approximately 48 students each, with separate male and female corridors. Generally, four students from the same year group, each of different nationality, share a room. All students are under the care of houseparents, who live in adjacent homes and spend a great deal of time interacting and supporting the students.

Campus facilities include: dining hall, library, woodland, indoor and outdoor swimming pool, and classrooms within historic buildings.

Geografski položaj 

UWC Atlantic College se nalazi u zamku Svetog Donata, iz dvanaestog veka, koji čini ovaj kampus neuobičajenim i u kome se nalaze učionice i hale za veća okupljanja.

Učenici su smešteni u osam kuća koje su sagrađene za njihov smeštaj. Svaka je dom za oko 48 učenika, sa odvojenim muškim i ženskim hodnicima. Uglavnom četiri učenika iz istog razreda, koji su različitih nacionalnosti dele sobu. Profesori koji žive u susednim kućama brinu o učenicima - provode vreme s njima i pružaju im podršku.

Neki od objekata na kampusu su: kafeterija, biblioteka, šuma, unutrašnji i spoljni bazen i učionice u istorijskim zgradama.

Prijava 

Učenici se prijavljuju kroz svoj Nacionalni komitet. Koledž prihvata i direktne aplikacije, ako učenik ne ispunjava uslove Nacionalnog komiteta, ili se prijavljuje za program namenjen mlađim učenicima. Za više informacija posetite: www.atlanticcollege.org/admissions/

Kontakt


UWC Atlantic College
St Donat's Castle
St Donat's
Llantwit Major
Vale of Glamorgan
CF61 1WF
United Kingdom