Na sadržaj ↓
map

UWC Pearson College

Victoria, Canada

160 studenata starosti između 15 i 19 godina

Osnovan

1974

3 March 2017

Pearson College UWC je škola koja je najviše okrenuta globalnim problemima u čitavoj Kanadi. Privlači mlade lidere iz skoro 150 zemalja širom sveta i svake provincije i teritorije Kanade. Pirsonov nastavni program sastoji se od dvogodišnje Međunarodne Diplome (IB) i akcentuje učenje kroz sticanje iskustva na kampusu koji se nalazi u Peder zalivu, blizu južnog rta ostrva Vankuver.

Please enter some content for your news story here.

Three Unique Features

  • Lester B. Pirson – Pearson College UWC osnovan je u čast Lestera B. Pirsona, koji je osvojio Nobelovu Nagradu za mir. Pirson je bivši kanadski premijer, čija je vizija o međunarodnoj saradnji inspirisala osnivače škole. Lester B. Pirson poznat je po tome što je 1957 osnovao prve međunarodne Mirovne snage UN.
  • Jedinstvena lokacija – Locirana na zapadnoj obali Kanade, na tradicionalnoj teritoriji Scia’new Prve nacije, škola se nalazi na šumskoj i obalnoj lokaciji, koja omogućava učenicima da se upuste u nova iskustva u učionici  i van nje, tokom cele godine.
  • Ekološki rezervat – Pearson College je „eko-čuvar“ za svetski poznat Race Rocks ekološki rezervat. Studenti uče kroz morske nauke, ronjenje i volontiranje u rezervatu.
U učionici 

Pearson College UWC nudi dvogodišnju Međunarodnu Diplomu(International Baccalaureate Diploma Programme). Pored standardnih predmeta, koledž takođe nudi filozofiju, morske nauke, francuski, španski, vizualne umetnosti i teatar.

Van učionice 

Učenici stiču mnogo novih veština kroz Kreativnost, akciju i društveno-korisni rad - Creativity, Action, Service (CAS) program. Kako bi maturirali, učenici moraju da ispune 80 sati društveno-korisnog rada između prve i druge godine, uglavnom u svojim zemljama.

Jednom u semestru, učenici planiraju i izvode individualne ili grupne projekte.

Učenici dele internacionalnu muziku, ples i priče iz svoje domovine na godišnjoj ceremoniji – Jedan svet. Oni takođe vode svakodnevne aktivnosti u društvu, kao što su Svetski problemi, Specijalni tematski dani, Regionalni dani, Okupljanje sela i imaju mogućnost da volontiraju u timu za urgentne reakcije.

Učenici su obavezani da povremeno rade u kuhinji i pomažu u recikliranju, ili radu biblioteke i drugih redovnih poslova na kampusu.

Nedeljni fitnes programi, koje vode učenici, deo su sportskih mogućnosti na kampusu.

Kratki kursevi 

Svakog leta, Koledž spaja mlade širom sveta u svom letnjem kampu Pearson Seminar on Youth Leadership (PSYL) , na tronedeljno UWC iskustvo, koje im pruža priliku da izgrade internacionalnu zajednicu posvećenu kreiranju pozitivne promene u svetu.

Kampus  

Svakog leta, Koledž spaja mlade širom sveta u svom letnjem kampu Pearson Seminar on Youth Leadership (PSYL) , na tronedeljno UWC iskustvo, koje im pruža priliku da izgrade internacionalnu zajednicu posvećenu kreiranju pozitivne promene u svetu.

Geografski položaj 

Učenici, kao i profesori i njihove porodice, zajedno žive na kampusu. U objekte spadaju i pet rezidencionih zgrada, od kojih je svaka dom za 40 učenika, četiri u jednoj sobi, i uključuje i stan za jednog profesora – kućepazitelja.

Objekti su građeni u modernom stilu zapadne obale i dizajnirani su tako da reflektuju okruženje. Uključuju vodopad kafeteriju, naučne labaratorije, učionice, pozorište koje može da ugosti 300 gostiju, postrojenja namenjena vizuelnim umetnostima i duhovni centar. Jedinstvene karakteristike uključuju i plutajući morski centar, na samom zalivu, koji sadrži savremene labaratorije i astronomski obzervatorijum.Takođe postoje istraživački objekti ispod i iznad vode, u obližnjem rezervatu Race Rocks.Na samom kampusu postoji unutrašnji bazen i soba za vežbanje, spoljni tereni za tenis, košarku, odbojku i fufbal, učenička zajednička prostorija i brojni planinarski putevi koji počinju sa školskih teritorija.

Prijave

Učenici se prijavljuju kroz svoj Nacionalni komitet. Izuzeci su izbeglice ili stanovnici bez državljanstva i jedinstveni slučajevi. Za više informacija posetite:
www.pearsoncollege.ca/p/?pgn=Apply&subpgn=HelloBienvenue&pn=HelloBienvenue

Kontakt


Pearson College UWC
650 Pearson College Drive
V9C 4H7 Victoria
Canada