Na sadržaj ↓

Sve UWC Škole Su Otvorene

COVID-19

Kao globalna organizacija sa školama, kratkim kursevima i nacionalnim komitetima širom sveta, UWC je teško pogođen izbijanjem i globalnim širenjem virusa COVID-19. Preduzimamo sve mere da zaštitimo zdravlje i dobrobit naše zajednice od virusa, istovremeno osiguravajući da obrazovanje i život zajednice nastavljaju da cvetaju još od kraja januara 2020. i to nastavljamo svaki dan. Sve mere su u skladu sa nacionalnim zdravstvenim vlastima i vladinim smernicama. Oni su postavljeni kako bi se osigurala sigurnost zajednica UWC-a, što nam je glavni prioritet.

Ipak, usred najtežih trenutaka sa kojim se ova organizacija ikada suočila, UWC zajednica je odgovorila izazovu. Mogućnosti za saradnju i inovacije su se pojavile, za poboljšanje načina na koji predajemo i učimo. Ova situacija je naterala celu zajednicu da razumeju kako živeti po UWC vrednostima na kampusu, ali i van kampusa.


Posledice koronavirusa (COVID-19) na akademsku 2019/20. godinu

Zbog epidemije Covid-19 u zemljama gde se nalaze naših 18 škola, neke su morale da se zatvore od januara 2020. godine, a učenici su imali mogućnost da se vrate kući ili, ako to nije bilo moguće, borave kod porodica u tim zemljama. U slučaju zatvaranja škole, studenti su nastavili svoje obrazovanje od kuće putem onlajn nastave i podučavanja koji je osigurao kontinuitet akademskog programa - a oni koji su završavali drugu godinu, diplomirali su uprkos izazovima u maju 2020. godine.

Neizmerno smo zahvalni svim nastavnicima i zaposlenima, kao i našim učenicima, koji su prihvatili novi način učenja uprkos poteškoćama koje sa sobom nosi.


Počinje nova akademska 2020/21. godina!

Svih naših 18 škola je sada otvoreno i počele su da dočekuju studente za novu akademsku godinu od avgusta 2020. (januar 2021. za Waterford Kamhlaba). Sve škole rade na tome da obezbede potpunu usklađenost sa nacionalnim propisima, zahtevima za socijalno distanciranje. Dok se kreću kroz složenost trenutnih ograničenja putovanja, moraju da ispune dodatne zdravstvene i bezbednosne zahteve i suoče se sa finansijskim posledicama krize. To takođe znači da neke škole započinju novu akademsku godinu kombinovanim modelom onlajn i užive nastave, kako bi bili sigurni da učenici koji ne mogu stići u kampus na vreme za otvaranje mogu započeti ili nastaviti svoje obrazovanje u UWC-u.

Što se tiče stipendista iz Srbije, svi su uspešno otišli na svoje koledže širom sveta. Naš tim je naporno radio i sarađivao sa predstavnicima škola kako bi se obezbedile vize i transport za sve naše stipendiste.


Pogledajte status individualnih škola ovde

 


Česta Pitanja Vezana za Koronavirus