Na sadržaj ↓
map

UWC Maastricht

Maastricht, The Netherlands

915 studenata između 2-18 godinas

Osnovan

2009

3 March 2017

UWC Maastricht je multikulturalna škola za učenike od 2-18 godina koji imaju različite obrazovne i socio-ekonomske pozadine, i koja sarađuje sa Holandskim javnim obrazovnim sistemom i podržana je od strane Holandske Vlade. Škola je osnovana da služi potrebama internacionalne zajednice u Maastricht-u, i da obezbedi obrazovanje za učenike izabrane od strane UWC Nacionalnih komiteta koji dolaze iz različitih krajeva sveta, da uče i žive na kampusu.

Tri jedinstvene osobine koledža

  • Javna Nacionalna Škola - UWC Maastricht je jedina UWC škola koja sarađuje sa javnim obrazovnim budžetom, obrazujući učenike od obdaništa do srednje škole.
  • Youth Social Entrepreneurship (YSE) i Učeničke konferencije - YSE inicijativa nudi studentima veštine da prepoznaju problem u zajednici i da kreiraju specifično rešenje u formi Social Entrepreneurial projekta. Mnogo različitih konferencija - Tedx Maastricht, Youth Environmental Sustainability, Međunarodna Konferencija Mira, Konferencija Teorije Znanja– su potpuno organizovane od strane učenika.
  • Služiti lokalnoj zajednici- UWC Maastricht konstantno se zalaže da služi kao veza između Škole i Gradske Zajednice.
U učionici 

Plan i program obdaništa (2-4 godina starosti) obuhvata veliki broj učeničkih iskustava u okviru pet glavnih aspekata dečijeg razvoja i učenja.

Plan i program osnovne škole (4-11 godina starosti) je sastavljen od različitih obrazovnih oblasti koje su dostupne učenicima prema njihovom nivou tečnosti u englskom jeziku.

IB-Srednjoškolski Program (IB-Middle Years Program) (11-16 godina starosti) podržava studente da se zainteresuju i razumeju veze između tradicionalnih školskih predmeta i stvarnog sveta, te da postanu kritički mislioci.

Od 16-18 godina starosti, škola nudi International Baccalaureate Diploma Program (IBDP). Pored standardnih programa, UWC Maastricht nudi holandski, španski, nemački, italijanski, arabski, svetsku umetnost I kulturu, globalnu politiku, likovne umetnosti, muziku.

Van učionice 

UWC Maastricht je posvećen negovanju društvenog preduzetništva u studentima, pružajući profesore koji su predani obezbeđivanju potrebnih alata I načina studentima pri stvaranju održivih projekata. Učešće u Youth Social Entrepreneurship (YSE) programu je obavezno za sve učenike prve godine IB Diploma Programa.  

U prvoj IBDP godini, učenici kreiraju, planiraju i predstavljaju lokalni projekat gde pružaju usluge lokalnoj zajednici u Maastricht-u. Dodatno, svi IBDP studenti su ohrabreni da organizuju opcione projekte u Evropi tokom njihovih raspusta, koji se fokusiraju na rad u zajednici, kreativnost, fizičku aktivnost i istraživanje.

Dvodnevna konferencija Teorije znanja (TOK) pruža učenicima mogućnost da se kritički uključe u svet oko njih zajedno sa prestižnim gostima govornicima.

Tokom četvorodnevne Međunarodne Konferencije Mira, ljudi koji se zalažu za mir- govornici, advokati i eksperti iz celog sveta- dele svoje znanje i inspirišu tokom predavanja. Učenici koji su iskusili socijalne nemire ili su lično iskusili različite forme konflikata nude jedinstvena mišljenja i diskusije sa nizom predloženih rešenja za konflikte.

Maastricht Model Ujedinjenih Nacija Konferencija i TEDxYouth@Maastricht su takođe dva događaja organizovana od strane studenata.

Kampus  

Kampus je izgrađen 2015 godine, u severo-istočnom centru grada Maastricht-a. Mesto je okruženo sportskim terenima, netaknutom prirodom i novim kućama. Sa ciljem da kročite na kampus, morate preći preko mosta koji se jedino može preći peške ili biciklom

Geografska lokacija  

UWC Maastricht je lociran u Maastricht-u, internacionalno orjentisanom gradu, u najtoplijem i najjužnijem delu Holandije. Centar grada je udaljen samo 10 minuta vožnje biciklom.

Prijave
 

Prijave za “Dnevne studente” za predškolsko, osnovni i srednjoškolski program moraju zadovoljiti zahteve Holandskog zakona o Međunarodnom Obrazovanju*. Studenti koji borave na kampusu su izabrani od strane UWC Nacionalnih komiteta. Za više informacija posetite: www.uwcmaastricht.nl/admissions


*UWC Srbija vrši prijem učenika u IB program 

Kontakt


UWC Maastricht
PO Box 1187
6201 BD Maastricht
Netherlands

18 Koledži
u svetu