Na sadržaj ↓
map

UWC-USA

Montezuma, New Mexico

235 studenata između 17 i 19 godina

Osnovan

1982

3 March 2017

UWC-USA je prvobitno osnovo Arman Hammer kao Arman Hammer United World College of the American West, na zahtev Princa Čarlsa koji je tada bio predsednik UWC. Hammer je izabrao Montezuma, New Mexico na jugo-istoku zbog svoje lepote kao posledica neverovatne i ogromne divljine u severnom New Mexico, i arhitekturom koja predstavlja historijski deo Sjedinjenih Američkih Država.

Please enter some content for your news story here.

Tri jedinstvene osobine koledža

  • Rad u zajednici/društveni rad – studenti odrađuju oko 17,000 sati društvenog rada svake godine u kuhinjama, lokalnim bolnicama i školama. Država San Miguel, gde se Montezuma nalazi, poseduje jednu od najvećih nivoa siromaštva u celoj državi.
  • Divljina – Program “Divljina” se odlikuje obimnim planinarenjem i kampovanjem.
  • Institut Bartos - Bartos institute for Constructive Engagement of Conflict (Bartos insitut za konstruktivno angažovanje u rešavanje konflikta) predstavlja obdaren program posvećen podsticanju rešavanju konflikta i kulturnih veština.
U učionici 

UWC-USA offers the International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) curriculum. Alongside standard courses, the College offers Mandarin, German, Social and Cultural Anthropology, Sports exercise and health science, Music, Theater Arts, Dance.

Van učionice 

UWC-USA je podelio svoj CAS u tri komponente: Divljina, Rad u zajedinici i Bartus institut za konstruktivno angažovanje u rešavanju konflita. Svi studenti učestvuju u najmanje dva noćenja u oktviru programa Divljina. Pored toga, studenti se mogu opredeliti za učestovanje u zimskim kampovima i skijanju. Svi studenti uče osnovne principe dnevnog planinarenja i prve pomoći. Takođe, studenti su u mogućnosti da budu deo Prve pomoći u Divljini, nakon koga dobijaju sertifikat.

Kao deo Rada u zajednici, studenti mogu učestvovati u renoviranju stare crkve, menjaju je u društveni ccentar, izgradnju kuća za ugoržene porodice, predvode centar za beskućnike, pomažu u lokalnim školama i rade u bolnicama. Povrh svega, studenti imaju svoj studentski posao na kampusu koji rade u različitim grupama.

Iniciativa Bartos Instituta za konstruktivno angažovanje u rešavanje konflikata ima za cilj da kroz teoriju i vežbu nauči studente kako da pristupe rešavanju konflikata na indicidualnom nivou i u zajednici.

Svi učenici prve godine u toku svog prvog semestra učestivuju u sve tri aktivnosti. U okviru druge gofine, učenici biraju jednu oblast koja im najviše odgovara i kojoj se posvećuju do kraja svojih studija u UWC-USA.

Kratki kursevi  

U okviru Globalnog Foruma Lidera (Global Leadership Forum (GLF)) koledž izaziva učesnike da izađu iz svojih sigurnih zona. Kroz obrazovanje i raznih oblika društvenog rada kurs ima za cilj da izvuče iz studenata njihovu energiju. Kroz ovo iskustvo, učesnici mogu shvatiti da su sposobni da utiču na i promene probleme u svojim zajednicama.

Kampus  

U okviru 200 ari velikog kampusa nalazi se poznat Montezuma zamak. Izgrađen 1881 kao luksuzni hotel i upotpunosti renoviran 2001, zamak uključuje sve sobe, učionice, kancelarije i kafeteriju. Kampus takođe uključuje:

  • Šest različitih spavaonica, imenovanih po šest najvećih vrhova. Svaka spavaonica uključuje između 25 i 40 studenata.
  • Stari kameni hotel, izgrađen 1878. Sada se koristi za učionice, biblioteku i kancelarije.
  • Edith Lansing zgradu, sportski kompleks koji uključuje zatvoreni košarkaški teren, skvoč terene, plesni studio i teretanu
  • Kluge centar za umetnost, koji uključuje pozorište, muzički i likovni studio
  • Dwan Light Santuary, spektakularni kružni objekat sadži 12 velikih prizmi koje absorbuju svetlost i stvaraju dugu u prostoru.
Geografska lokacija  

UWC-USA se nalazi na ivici Pecos Divljine u podnožju planinskog lanca Sangre de Cristo. U proseku oko 300 dana na godišnjem nivou je sunčano, i iako je snežno tokom zime, klima je blaga.

    Prijave

    Zainterosovani studenti se mogu prijaviti kroz svoje nacionalne komitete. Za više infromacija posetite:

    http://www.uwc-usa.org/page.cfm?p=500

    You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

    If you would like to view this content please

    Kontakt


    UWC-USA
    POST OFFICE BOX 248,
    MONTEZUMA NM 87731-0248

    18 Koledži
    u svetu