Na sadržaj ↓
map

UWC Red Cross Nordic

Flekke, Norway

205 učenika između 16-20 godinas

Osnovan

1995

3 March 2017

UWC Red Cross Nordic Koledž ima tri stuba: Nordijski, Humanitarni i Ekološki. Sve nordijske zemlje doprinose finansiranju koledža. Koledž je fondacija, zajedno sa Crvenim Krstom u Norveškoj i Sogn & Fjordane među osnivačima. Kao deo njihove Kreativnosti, Akcije i Servisa (CAS) programa učenici dobijaju diplomu Crvenog Krsta. Na kampusu, sportski objekti se dele sa Haugland Red Cross Centrom za Rehabilitaciju, bliskom partneru za saradnju.

Tri jedinstvene karakteristike

  • Javno finansiranje – Javno finansiranje od strane svih nordijskih zemalja doprinosi koledžu da razmatra selekciju potpuno na bazi zasluga i potencijala, stvarajući prostor za učenje gde je različitost zaista iskušena vrednost za sve.
  • Program “Survivors of Conflict” - Program, vođen zajedno od strane norveškog Crvenog Krsta i Haugland Rehabilitacionog Centra, pruža priliku mladim osobama sa disabilitetom koji dolaze iz konfliktnih zona da pohađaju UWC RCN. Cilj je da učesnici programa, po povratku u svoju matičnu zemlju, se ponašaju kao izvorni i aktivni članovi društva.
  • The Foundation Year Program – Neophodan preduslov za uključivanje učenika iz marginalizovanih pozadina, koji dolaze sa poremećenim obrazovanjem i ograničenjim znanjem Engleskog jezika. Glavni ciljevi su izgradnja poverenja, negovanje učešća u našoj raznovrsnoj učeničkoj zajednici i priprema učenika za zahteve dvogodišnjeg IB Diploma Programa.
U učionici 

UWC Red Cross Nordic nudi International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) nastavni plan i program. Pored strandardih kurseva, koledž nudi kurseve danskog, norveškog i švedskog jezika, globalne politike, naučnog projekta, dramske umetnosti. Takođe, učenici prve godine pojadjaju nedeljne časove u Red Cross Nordic Life Skills programu, gde istražuju i razvijaju svoje znanje kroz teme povezane sa vrednostima Crvenog Krsta i Nordijskim, Humanitarnim i Ekološkim stubovima koledža.

Van učionice 

Ekstra-akademski program se fokusira na tri stuba: Nordijskom, Humanitarnom i Ekološkom. Ima jak naglasak na usluge u zajednici sa širokim spektrom kulturnih aktivnosti, kao i aktivnosti na otvorenom prostoru. Ovo može biti u obliku: neformalnih aktivnosti, ekstra-akademskih obaveza, Project Based Learning nedelje, Frilufsveke – skijaške nedelje, specijalnih događaja i programa, globalne zabrinutosti, Dana Kulture, kampus odgovoornosti, društvenih usluga (npr. Kamp škola, gde učenici jedne generacije rade svoj nedeljni servis kao ključni komponent njihovog servis programa; Haugland Rehabilitacioni Servis; Učeničke Organizacije). Koledž  vodi aktivnosti keramike i pletenja i podržava zanatske i likovne aktivnosti u Haugland Centru za rehabilitaciju. Prelep fjord pejzaž stvara savršenu lokaciju za aktivnosti u vodi i na planini. Kao učenik prve godine, možete biti trenirani da postanete lider na otvorenom, sa ciljem da se nadležnost stavi u praksu u drugoj godini. Ridderrennet je godišnje međunarodno ski takmičenje za invalide, gde su učenici poslati kao učesnici i kao volonteri.

Kratki kursevi  

UWC RCN vodi pripremni letnji kurs pred početak školske godine kako bi novim učenicima sa limitiranim znanjem engleskog jezika omogućili pomoć za orjentaciju u novom okruženju, pruže im mrežu podrške i uvedu ih u život na UWCu.

Kampus 

Koledž ima 5 učeničkih rezidencija, svaka sa po 40 učenika. Sobe, u kojima se nalazi 5 učenika u svakoj, su opremljene u tradicionalnom norveškom stilu i svaka ima svoje kupatilo. Centar za veš se nalazi u sredini studentskog sela. Koledževa ćerka kompanija UWC Connect je odgovorna za smeštaj spoljnih gostiju koledža u dve kuće na kampusu koje su izgrađene sa ciljem da posetioci mogu da imaju koristi od ovakvog raznovrsnog okruženja. Postoji i dobar pristup bazenu u Haugland Centru, kao i prostoru za teretanu i trening sa tegovima.

Geografska pozicija  

Koledž se nalazi na prelepom fjord pejzažu na zapadnoj obali Norveške. Udaljen je oko 40 minuta od Førde Bringeland aerodroma, i 3 sata od Bergen International aerodroma.

Prijave 

Učenici se prijavljuju preko njihovog UWC nacionalnog komiteta. Takođe, postoji specijalna selekcija za Survivors of Conflict Programme i lokalna mesta Sogn & Fjordane. Za više informacija, posetite: https://uwcrcn.no/how-to-apply/

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

Kontakt


UWC Red Cross Nordic
6968 Flekke,
Norway

18 Koledži
u svetu